Tasts de vins 2.0

La DO Conca de Barberà

In vins&twitts on 22 Juliol 2011 at 15:16

La Denominació d’Origen Conca de Barberà, emparada pel seu Consell Regulador, compta actualment amb 6.000 ha de vinya i una producció mitjana de 250.000 hl de vi.

El primer Reglament de la DO Conca de Barberà i el seu Consell Regulador fou aprovat per l’Ordre de 19 de novembre de 1985 del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, el qual fou posteriorment modificat per l’Ordre de 29 de setembre de 1989. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ratificà aquest reglament, a l’efecte de la seva defensa per part de l’Administració Central de l’Estat en els àmbits nacional i internacional, per l’Ordre de 14 de desembre de 1989.

La principal funció del Consell Regulador consisteix a controlar la producció de raïm, l’elaboració del vi i la seva comercialització, amb la finalitat de garantir al consumidor la procedència geogràfica i la bona qualitat dels vins que surten al mercat amb Denominació d’Origen Conca de Barberà. A la vegada, representa i protegeix la DO Conca de Barberà i també té encomanada la promoció dels seus vins.

Viticultors i enòlegs estant coordinant esforços per posicionar els seus productes entre els millors vins i caves tant a nivell nacional com internacional, conjugant artesania i tradició amb la més moderna tecnologia.

Actualment la zona compta amb 23 cellers, entre els quals cal anomenar les famoses cooperatives, hostatjades ens els edificis modernistes que literalment Àngel Guimerà va batejar com a les “catedrals del vi”.
CR Denominació d’Origen Conca de Barberà
Torre del Portal de Sant Antoni
Carrer de la Volta, 2
43400-Montblanc
Tel.: 977 92 69 05
Fax: 977 86 24 24
cr@doconcadebarbera.com
www.doconcadebarbera.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: